1.6.2009

Sunnuntai vol.1

Eräänä tulikuumana sunnuntaipäivänä nään täydellisen tilaisuuden suunnata jokirantaan ihmisiä ja veneitä katselemaan. Vedän jalkaani uudet shortsit ja puen päälleni uuden topin. Vuoraan ihoni aurinkorasvalla, pakkaan pikkulaukkun mukaan kameran ohjekirjan, kännykän, asunnonavaimet ja Visa Electronin. Astun ulos yli kolmen kymmenen asteen helteeseen ja suuntaan Portsan kautta Linnan kadulle ja Linnankadun yli Aurajoen rantaan. Kesä on herättänyt koko kaupungin henkiin. Paikalla on lapsiperheitä syömässä jäätelöä, ruskettuneita lenkkeilijöitä hölkkäämässä joenvartta, vanhuksia kokoontuneina puistonpenkeille. Itse kävelen aivan joen reunaa pitkin ja kuvaan veneitä. Veneilykuume alkaa yltyä, kun kävelen koko pitkän matkan joen viertä kamerani kanssa.

Kumma kyllä veneen kohdalla huomaan kiinnittäväni huomiota veneen Keulaan. Kun myöhemmin selaan kuvia kamerassani, sieltä löytyy kymmenkunta veneen keulasta otettua kuvaa. Toiseksi eniten olen kuvannut veneidein nimiä. Merta kohti kävellessäni kohdalleni osuu mitä hienompia vanhoja purjelaivoja. Vähän katkerana katson niihin vieviä portteja, jotka ovat suljettu sunnuntaiksi.


Ohitan myös Turun ylpeyden "Förin" Föri on Aurajoen poikki vievä minimaalinen ihmisiä kuljettava lossi, josta Turkulaiset ovat jostain syystä kovin ylpeitä. Ei siinä mitään, onhan se kätevä kapistus, kun sillan sijasta joen yli pääsee vanhalla ruosteisella lossilla, mutta kun oikein Turun Sanomat uutisoivat sitä "Turun ylpeytenä", niin pistää kyllä vähän miettimään. Huomaan että föri on täynnä, mutta en tajua kiinnittää asiaan sen enempää huomiota. Seuraava päivänä luen lehdestä, että samaan aikaan käynnissä oli ihkaensimmäiset "föritanssit". No huh huh... Kyllä oli varmaan hienoa... To be continue...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti