19.4.2009

Väriloistoa purkeista

Laitan nyt ihan härskisti esille gariifititaiteiljoiden töitä ilman omaa taiteellista panostani. Joskus kamerasta on hyötyä ympäristön havainnoinnissa. Ei aina tarvitse itse varsinaisesti luoda mitään. Joskus voi vain kuvata sitä mitä muut, todelliset taiturit, ovat luoneet.


Turun katutaidetta käsittelevän lehtijutun valokuvausreissun yhteydessä saavumme vanhalle hylättyä tehdasrakennusta muistuttavalle talolle. Talo on huomiota herättävä siksi, että sen jokaista sivua koristavat tavallista taidokkaammin tehnyt Graffitit. Väriloisto on uskomaton ja saa katsojan vain hämmästelemään kuvien tekijöiden taitoja. Itse en ainakaan saa kynälläkään aikaan mitään ihmeellistä, niin en voi kuvitella kuinka joku saa sellaisia ihmeitä aikaan maalia suihkuavilla pulloilla.


Graffitit ovat kuulemma joillekin kuin reviirin merkkaamista. Hassua ja vähän eläimellistä. Reviirille tunkeutujien merkit viivataan yli, mikä osoittaa että tunkeutuja ei ole tervetullut. Erikoista. Huomaan pikkuhiljaa tietäväni enemmän kaupunkeihin keskittyvistä alakulttuureista. Ehkä se on osa henkisen kaupunkilaistumisen prosessia. Enää en ärsyynny rakennuksen seinään maalatusta väriloistosta, mutta en myöskään enää koe ihmeellisenä, sitä että kohtaan puluja koulumatkallani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti