28.4.2009

Hyde Park

Näin, kävi että elämä (siis isän luottokortti) heittää minut hetkeksi Lontooseen, tuohon taianomaiseen kaupunkiin. Matkallani otan joitakin tyypillisiä turistikuvia, joiden julkaiseminen ei tässä yhteydessä ole tarpeellista. Matkan viimeisenä päivänä vaellamme kuitenkin Lontoon Hyde Parkissa ja siellä päätän keskittyä kevään värien ja puiston eläinten kuvaamiseen.

Kameraan tulee kasapäin kuvia puista, joiden lajiketta yritämme yhdessä arvailla. Myös Akhilleusta esittävä patsas pääsee luontokuvateemaiseen merkintään, kun kotona kuvaa rajatessa patsaan pään päältä löytyy lintu.

The Serpentin -lammen rannalla kipittelee jos jonkin näköisiä eläimiä, ja yllättävän tuttavalliset vesilinnutkin ovat kookkaampia kuin Suomessa leivänmurusia kyttäävät pieneta ankat.

Luontokuvaus, erityisesti kukkien lähikuvaus ei ole mielestäni erityisen kiinnostavaa. Suurimmaksi osaksi se on mielestäni jotenkin tönkkö ja paikalleen pysähtynyt valokuvauksen genre. Tosin se muuttuu kiinnostavaksi heti kun joku tekee siinä jotain uudella ja erilaisella tavalla. Tosin tällaisiin tekijöihin törmää harvoin.

Poistuessani Hyde Parkista itsekin huomaan, että keskivertoihin kukkakuviin ei vaadita muuta, kuin lähikuvan automaattiasetus ja laukaisimen painallus. Siinä se. Löytäisinköhän Turusta lisää eläimiä kuvattavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti