8.4.2009

Fleminginkadun kummitus

Herättyäni suuntaan aamulenkille tutulle reitille puutarhakatua pitkin kohti Turun Linnaa. Puolessa välissä matkaa huomaan, että lievä flunssa ja huono aamupala eivät takaa tarvittavaa energiaa juoksemiseen ja kävelen takasisin asunnolle. Matkalla alan kiinnittää huomiota tutun reitin pieniin yksityiskohtiin. Alan toivoa, että kantaisin mukanani kameraa. Kotona suihkun ja vaatteidenvaihdon jälkeen viiletänkin ovesta ulos kamerani kanssa.

Kävelen samaa reittiä takaisin Puistokadulta Amiraalistonkadulle ja sitten Fleminginkadun kautta Linnankadulle. Lähiaikoina olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka rentoudun liikkuessani ulkona kamerani kanssa. Nautin suunnattomasti siitä, että saan vaeltaa aamulla kaduilla ja valokuvata täysin yhdentekeviä asioita. Kun viiletän kaduilla ympärilleni katsellen unohdan huolet, murheet ja kaiken mitä elämässäni tapahtuu.

Koska olen kotoisin pieneltä kirkonkylältä, en ole vielä tottunut kaupungin tiettyihin piirteisiin. Saatan huokaista ihastuksesta, kun näen hienoja graffiteja, pylväisiin kiinnitettyjä taiteellisia julisteita tai vaikka puluja. Valokuvataressani huomaankin yrittäväni vangita kuvaan asioita, jotka ovat hyvin kaupunkilaisia.

Kuvattuani puihin nojailevia jopoja, mainosjulisteita ja graffiteja, saavun viimein Fleminginkadun kummitukseksi nimeämäni "töherryksen" luo. Sen ohi lenkkeillessäni olen usein miettinyt sen tekijää ja kuvan tarinaa.

Pikkukylän tytön silmin katsottuna huonostikin tehdyt graffitit ovat usein kiinnostavia. Kaupungissa on pintoja, joihin maalata, toisin kuin pienellä paikkakunnalla. En kuitenkaan voi sietää vanhojen talojen töhrimistä. Siihen Turussakin törmää valitettavan usein. Pilvisellä ilmalla pienten yksityiskohtien kuvaaminen toimii. Maisemakuvia en vaivaudu edes kokeilemaan ilman ankeuden takia. Palaan taas kotiin hykerrellen aamun rentouttavaa kuvausreissua. Samana päivänä huomaankin kuraa tulevan niskaan niin julmasti, että aamu on ainut jonka onnen hetkiin voin palata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti